ChibiCon 2020 – Program za prvi dan (31.01.2020.)

ChibiCon 2020 – Program za prvi dan (31.01.2020.)

Mala sala

13h – Moj susret sa kosplejem – Peca Cosplay and Art F4F

Pošto se već par godina bavim kosplejem, odlučio sam da svoje iskustvo na konovima, internetu i takmičenju podelim sa javnošću. Takođe, na svojoj tribini ću pokriti i teme performansa (koliko je kosplej performans zaista presudan u takmičenju), genderbend-a i crossplay-a.

14.30h – AMV takmičarska revija

Nakon AMV takmičenja koji će trajati nekoliko nedelja uoči konvencije, žiri će izabrati najbolje AMV-ove. Takmičari će imati punu kreativnu slobodu tokom pravljenja svojih filmova, a najbolji će biti prikazani na otvaranju Chibicona.

15.30h – Japanski kečeri, druga sezona: Trenutno stanje najduže trajućeg shounen-a svih vremena F4F

Prošle godine nažalost nismo stigli sve da pokrijemo, ali kao svaki shounen, pokušaćemo sa drugom sezonom! Dobrodošli u nastavak tribine o japanskom profesionalnom rvanju gde ćemo bolje proći kroz trenutno stanje industrije kao i odlazak legende rvanja!

17h – KyoAni – anatomija zločina

Pre 6 meseci Japan je zadesio jedan od najvećih podmetnutih požara u novijoj istoriji. Izvesni Šinđi Aoba je upao u studio Kyoto Animation i zapalio zgradu u kojoj je studio bio smešten. Nemili čin je odneo velike žrtve, a konačni bilans iznosi 36 mrtvih i 33 povređenih. Učesnici panela će se osvrnuti na sam nemili događaj, posledice koje je isti imao na anime industriju i kako se vest o stradanju studija KyoAni prenosila i spinovala na zapadu.

18.30h – Demon Slayer Quiz

Gledali ste jedan od najpopularnijih animea godine? Mnogo ste dosadili vašim prijateljima time koliko volite Kimetsu no Yaiba ali i dalje želite da podelite svoje znanje sa nekim? Dodjite na Kimetsu no Yaiba anime kviz na Chibiconu i pokažite koliko volite ovaj anime! Prijave šaljite na matichristina@gmail.com, ime i prezime i da se prijavljujete za anime kviz. Broj učesnika je ograničen.

20h – Žurka otvaranja ChibiCon – Kpop, Anime OST, Jpop

Ekipa Sounds of Asia će se potruditi da i ovaj put napravi žurku u kojoj će svi posetioci uživati u zvucima azijske popularne muzike.

Sala Amerikana

14h – Art džem

Takmičenje u brzom crtanju manga likova na osnovu zadatih instrukcija. Najbolji radovi će biti nagrađeni.